Hulst kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Hulst kopen? Altijd goedkoop en snel geleverd | Dgplant

Wil jij een hulst kopen? Voor de aanschaf van vele soorten hulsten bent je bij DGplant aan het juiste adres. DGplant.nl is onderdeel van Groenhoeve tuinplanten in Uitwijk. Wij zijn een kwekerij, en een groot deel van de planten die je bij ons aanschaft zijn dan ook altijd bij ons geweest. Onze planten worden rechtstreeks geleverd vanuit onze kwekerij, of uit onze Cash & Carry, onze fysieke winkel waar u de planten direct kunt meenemen. Zo weten we zeker dat de plant niet te lang onderweg is geweest en kunnen wij een snelle levering garanderen. Onze planten zijn van de beste kwaliteit. Groeit de plant desondanks toch niet zoals verwacht mag worden? Dan kun je in aanmerking komen voor onze groeigarantie. Je krijgt dan een gratis nieuw exemplaar. Bestel online en krijg gratis verzending bij een bestelling vanaf 250 euro.

Hulst kopen

Inhoudsopgave (Hulst kopen?)

  • Wat is een hulst?
  • Hulst kopen bij een kwekerij?
  • Wat voor soorten hulsten zijn er?
  • Hoe snoei ik een hulst?
  • Wat is een hulst op een stam?
  • Wat is een hulstboom?
  • Hoe verplant ik een hulst?
  • Hoe stek ik een hulst?
  • Hulst in de aanbieding?
  • Wat zijn goedkope hulsten

Wat is een hulst?

De hulst is een plant uit de hulstfamilie. Oorspronkelijk komen deze planten in West- en Zuid Europa, het noordwesten van Afrika en het zuidwesten van Azië voor. Een bekende hulst die we in veel parken en tuinen tegenkomen is de Ilex aquifolium L. Dit is de enige hulstsoort die in de Benelux van nature voorkomt. Hulsten kunnen maximaal 10 meter hoog worden. De meeste varianten zijn echter een stuk kleiner en zie je vaak als grondbedekking in beuken- en eikenbossen.

Hulsten blijven vaak klein omdat hun wortelstelsel horizontaal in verschillende richtingen uitlopen en er vaak niet genoeg plaats is voor een uitgebreid horizontaal wortelstelsel. De bladeren van de Hulst zijn leerachtig, getand en hebben stekels. Qua vorm zijn ze meestal elliptisch tot eirond. Als de hulst in bloei staat dragen ze kleine trossen, meestal witte, bloemetjes. Vervolgens groeien deze bloemen vaak uit tot gele of rode bessen. Hulsten zijn, doordat ze het hele jaar groen blijven en ook in de schaduw kunnen groeien, uiterst geschikt als haag planten.

Hulst kopen bij een kwekerij?

Het kopen van een hulst doe je bij een erkende kwekerij, zoals Dgplant. Omdat wij ons specialiseren kunnen we een groot aanbod aan verschillende soorten en maten hulsten bieden. Deze expertise maakt ook dat we u als geen ander kunnen informeren over de aanschaf en de verzorging van uw toekomstige hulst. Daarnaast worden de meeste hulsen vanaf het begin bij ons gekweekt en verzorgd. Zo weten we zeker dat de hulst gezond is en naar behoren groeit.

Als de hulst het onverhoopt toch niet naar behoren doet, dan kunt u aanspraak maken op de groeigarantie en krijgt u, mits er aan de voorwaarden wordt voldaan, gratis een vervangende hulst. Een ander voordeel van kopen bij een kwekerij is dat de prijzen laag kunnen blijven, omdat de planten rechtstreeks vanuit de kwekerij worden geleverd. Wij hoeven dus geen import kosten aan je door te rekenen.

Kopen hulst

Wat voor soorten hulsten zijn er?

De bekendste soort hulst is de soort met de felrode bessen en de gekartelde groene bladeren. Er zijn echter nog veel meer soorten hulsten, bijvoorbeeld met gele bessen, of lekker geurende witte bloemen. De bekendste soorten zijn:

Gewone hulst
Met de gewone hulst wordt de llex aquifolium bedoelt. Deze hulst komt meestal voor als ondergroei in dennen en eikenbossen en kan schaduw dan ook goed verdragen. Hulsten groeien traag, de bladeren zijn diepgroen en lederachtig met scherpe stekels en de vruchten die de gewone hulst draagt zijn rood. De gewone hulst komt in verschillende soorten kweekvormen. Zo hebben sommige gewone hulsten meer bessen of bladeren, en de anderen juist minder. Voorbeelden van andere soorten hulsten zijn de grijsgroen gebladerde Ilex meserveae ‘Blue Prince’ en de Ilex Meserveae Blue Maid.

Japanse hulst
De Japanse hulst, oftewel de llex crenata, is een wintergroene hulst die door zijn ronde uiterlijk een waardige vervanger vormt voor de buxus(haag). De Japanse hulst is niet alleen compacter dan de andere soorten hulsten, maar de bladeren zijn eveneens kleiner. Ook wordt de Japanse hulst gesierd door kleine witte bloemetjes en zwarte besjes. Door de kleine bladeren is de Japanse hulst gemakkelijk te snoeien, en daarom uiterst geschikt voor de creatie van een dichtgegroeide, strakke haag. Er zijn verschillende typen Japanse hulsten. Een populaire keuze is bijvoorbeeld de Ilex crenata ‘Golden Gem’, met zijn prachtige geel-goud kleurige bladeren. Een andere unieke Japanse hulst is de Ilex Crenata ‘Dark Star’, die zich onderscheid door de vorm van zijn kleine, bijna stervormige blaadjes zonder stekels.

Schijnhulst
De schijnhulst is een populaire tuinplant. Hij is wintergroen, heeft geurende bloemen en is gemakkelijk in het onderhoud. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, en de bloemen zijn wit. Soms krijgt de hulst in de herfst ook kleine zwarte vruchtjes. De schijnhulst kan worden gebruikt in een haag, maar kan ook, net zoals de Japanse hulst, solitair worden geplaatst. De schijnhulst groeit het beste op een plek met veel zonlicht of half in de schaduw. Als u een hulst zoekt voor een schaduwrijke plek is de gewone hulst een betere keuze. Voorbeelden van populaire schijnhulstsoorten zijn de Osmanthus heter ‘Variegatus’, de Osmanthus Burkwoodi

Hoe snoei ik een hulst?

Je hulst zal, als je de vorm wil behouden, regelmatig moeten worden gesnoeid. Als je een hulst gewoon laat groeien zal het een brede struik worden, die net zo lang is als hoog. Een hulst die van een kweker afkomstig is heeft bijna altijd een piramide vorm, en om deze vorm te behouden wordt het aangeraden je hulst minstens twee keer, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar, te snoeien. Tijdens het snoeien, knip je met een heggenschaar alles dat er nieuw is aangegroeid ook weer af. Is jouw hulst al te breed geworden? Zaag dan, voor aanvang van het groeiseizoen, de takken af tot stompen van 30 – 40 cm. De hulst zal binnen een jaar weer goed in model zijn gegroeid.

Wat is een hulst

Wat is een hulst op een stam?

Een hulst op stam is een hulst die bol is gesnoeid en waarbij de stam duidelijk zichtbaar is. Verschillende soorten hulsten kunnen op deze wijze worden gesnoeid. Het grote voordeel van een hulst op stam is dat ze goed solitair kunnen worden neergezet, bijvoorbeeld naast je tuinpad of op het terras of balkon. Hulst op stam kan worden geleverd in verschillende stamhoogtes.

Wat is een hulstboom?

Een hulstboom is een niet veel voorkomende gekweekte hulstsoort die het formaat en het uiterlijk van een echte boom heeft. Met als groot voordeel, dat deze langzaam groeiende boom nooit zijn bladeren zal verliezen en altijd prachtig groen blijft. De bladeren zijn groen en licht gekarteld, en in de zomer heeft de hulstboom rode besjes. Hulstbomen zijn winterharde hulsten, die op alle grondsoorten kunnen groeien.

Hoe verplant ik een hulst?

Een hulst kan worden verplant. Een kwekerij steekt voor het verplanten vaak de kluiten rondom, zodat de wortelkluit compact blijft en de hulst gemakkelijker te verplaatsen is. Hierbij moet je wel rekening houden met het volgende: de wortelkluit moet in evenwicht zijn met de bovengrondse takken. Als de kluit in verhouding te klein is, is de kans groot dat de hulst het niet zal halen. Een solitaire hulst(boom) die al jarenlang op hetzelfde stuk grond staat heeft al zo’n groot wortelstelsel dat het met de hand verplanten erg moeilijk zal worden.

Jongere bomen kunnen wel worden verplant. In dit geval snoei je eerst een derde van de takken terug. Vervolgens graaf je de boom ruim uit, en hou je daarbij de kluit zo groot mogelijk, ongeveer 2.5 keer de omtrek van de stam. Na het uitgraven knoop je een laken om de kluit, zo voorkom je dat de wortels beschadigd raken en kun je de hulst veilig vervoeren om vervolgens opnieuw te planten. Hou er rekening mee dat de boom het eerste jaar na het verplanten gevoeliger is voor ziektes. Een hulsthaag kan na drie tot vier jaar staan nog worden verplant, mits de haag regelmatig is gesnoeid.

Hoe plant ik een hulst

Hoe stek ik een hulst?

Door een hulst te stekken kun je de hulst vermeerderen. Aan het eind van de zomer of het begin van het najaar neem je een half verhoute topscheut (het gedeelte dat nieuw is aangegroeid) als stek. Deze scheut knip je af, tot hij een lengte heeft van 15 tot 20 centimeter. Vervolgens verwijder je de onderste blaadjes en vruchtjes en zet je de stekken in potten met zaai- en stekgrond. Zorg ervoor dat de potten beschut staan, voldoende licht krijgen en de aarde voldoende vochtig is. Volgende lente kun je de plantjes voor de aanvang van het groeiseizoen buiten in de grond zetten. Let op: wil je een hulst met bessen? Let er dan op dat je een vrouwelijke hulst stekt.

Hulst in de aanbieding?

Zoek jij een hulst in de aanbieding? De hulsten bij DGPlant hebben altijd een scherpe prijs en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Vaak boet je bij de aanschaf van een extreem goedkope hulst in aan kwaliteit. Onze producten zijn echter en scherp geprijsd en worden streng gecontroleerd op de kwaliteit. Wij zijn zo zeker van onze zaak dat wij zelfs een aangroeigarantie durven te hanteren. Als je hulst niet goed groeit, mag je bij ons gratis een nieuwe uitzoeken. Wij hebben overigens ook tijdelijke acties en aanbiedingen. Om hiervan op de hoogte gehouden te worden meld je je aan op onze nieuwsbrief of neem je telefonisch contact op met (0183) 440550.

Wat zijn goedkope hulsten?

Het is lastig om te zeggen wanneer een hulst ‘goedkoop’ is, zeker als je wel een kwalitatief goede hulst wil hebben. Bij Dgplant komt 70% van onze bomen en planten komen uit onze eigen kwekerij of Cash&Carry. De overige 30% selecteren wij bij gespecialiseerde kwekerijen. De planten van Dgplant zijn dus van hoge kwaliteit. Als je een slechte hulst koopt zal je uiteindelijk duurder uit zijn. We kunnen wel een vergelijking maken met andere leveranciers in Nederland, waarvan wij weten dat zij ook kwalitatief hoogwaardige bomen en planten leveren. Wij nemen de Osmanthus Burkwoodii als voorbeeld.

De Osmanthus burkwoodii is een populaire schijnhulst met geurende witte bloemen. De hulst die wij voor 6,75 verkopen is tussen de 40-60 cm groot en wordt geleverd in een pot met een diameter van 19cm. Uiteraard is hier in onderstaande tabel rekening mee gehouden. Prijs per stuk: Dgplant.nl € 6,75 (vaste prijs) Tuinplant.nl Vanaf € 8,95 Directplant.nl € 7,60 Tuincentrum.nl € 7,99 Intratuin.nl

Zoals je ziet is Dgplant.nl uit bovenstaande aanbieders de goedkoopste, betrouwbare leverancier van hulst(bomen). Bij Dgplant.nl kosten de meeste hulsten met kluit tussen de 25 – 30 cm rond de 5 a 6 euro. Een hoge hulst met kluit van 125-150 cm is al verkrijgbaar voor 21,95 per stuk. Kom snel langs bij onze vestiging in Uitwijk, en laat je persoonlijk adviseren onder het genot van een kopje koffie. Heb je suggesties of vragen over onze bomen en planten of diensten. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen dit bijzonder op prijs. Je kunt tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met (0183) 440550 of een e-mail sturen naar info@dgplant.nl.