Laagstam fruitbomen kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Laagstam fruitbomen kopen? Altijd goedkoop en snel geleverd | Dgplant

Laagstam fruitbomen kopen doe je bij Dgplant.nl. Wij bieden vele soorten kwalitatief hoogwaardige laagstam fruitbomen aan tegen een scherpe prijs. Wij hebben verschillende soorten en rassen laagstam fruitbomen in ons assortiment. Dgplant.nl is onderdeel van Groenhoeve tuinplanten in Uitwijk. 70% van ons bomen en planten aanbod is afkomstig uit onze eigen kwekerij of onze Cash & Carry. De resterende 30% kopen wij zelf in bij gespecialiseerde kwekerijen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit waarborgen, snel leveren en de prijs laag houden. Wij zijn zo zeker van het feit dat onze laagstam fruitbomen van de beste kwaliteit zijn, dat wij een groeigarantie kunnen bieden. Dit houdt in dat je, als de plant onverhoopt toch niet groeit zoals mag worden verwacht, gratis een vervangend exemplaar krijgt. Bent u op zoek naar een mooie appel-, peren-, kersen- of pruimenboom? Bekijk dan ons online assortiment (gratis verzending vanaf 250 euro) of kom voor persoonlijk advies snel bij ons langs.

Laagstam fruitbomen kopen

Inhoudsopgave (laagstam fruitbomen kopen)

  • Wat zijn laagstam fruitbomen
  • Laagstam fruitbomen kopen bij een kwekerij?
  • Wat voor soorten laagstam fruitbomen zijn er?
  • Hoe snoei ik een laagstam fruitboom?
  • Wanneer snoei ik laagstam fruitbomen?
  • Wanneer plant ik laagstam fruitbomen? >
  • Hoe bemest ik laagstam fruitbomen?
  • Hoe verplant ik laagstam fruitbomen?
  • Laagstam fruitbomen in de aanbieding?
  • Wat zijn goedkope laagstam fruitbomen?

Wat is een laagstam fruitboom?

De fruitboom is een populaire boomsoort die in de meeste tuinen kan worden verplant. Dit komt doordat fruitbomen op verschillende hoogtes worden gekweekt. Zo heb je laagstam, halfstam en hoogstam fruitbonen.Dgplant.nl is gespecialiseerd in laagstam fruitbomen. Laagstam fruitbomen hebben meestal een stam die rond de 50 centimeter hoog is en ze lijken daarom veel op een fruitstruik. Uiteindelijk kunnen laagstam fruitbomen wel 2 tot 4 meter hoog worden. De vruchten zijn bij laagstam fruitbomen gemakkelijk te plukken, en daarnaast zijn laagstam fruitbomen uitermate geschikt voor de creatie van een fruithaagje. Laagstam fruitbomen kunnen 40 jaar oud worden.

Laagstam fruitbomen kopen bij een kwekerij

Het kopen van een laagstam fruitboom bij een kwekerij heeft meerdere voordelen. Om te beginnen kweken wij laagstam fruitbomen door de fruitbomen te enten op een lage, sterke stam. Fruitbomen worden door de kweker geënt op een andere onderstam omdat fruitbomen vaak niet goed wortelen of juist groot worden zonder veel vruchten te dragen. Als de fruitboom wordt geënt op een sterke onderstam, zal de fruitboom het veel beter doen en wel uitgroeien tot een sterke boom met een goede opbrengst. Doet de fruitboom het toch niet goed? Dan kun je aanspraak maken op onze groeigarantie, en leveren wij gratis een nieuw exemplaar. Een ander voordeel van het kopen bij een kwekerij is dat de kosten laag kunnen worden gehouden, omdat de planten niet van ver weg hoeven te komen maar rechtstreeks vanaf de kwekerij worden geleverd. Daarbij hebben wij de expertise en ervaring om je goed te kunnen informeren over de aanschaf en het onderhoud van jouw toekomstige laagstam fruitboom.

Wat is een laagstam fruitboom

Wat voor soorten laagstam fruitbomen zijn er?

Er zijn allerlei soorten fruitbomen verkrijgbaar. Bij het uitkiezen van een fruitboom is het verstandig om rekening te houden met het klimaat en de bodemsoort. Niet iedere fruitboom zal het in jouw achtertuin even goed doen. Citrusvruchtbomen hebben over het algemeen meer zonlicht nodig dan appel- en perenbomen. Welke soorten doen het goed in de Hollandse tuin? Populaire soorten die het goed doen in onze klimaatzone zijn perenbomen, appelbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Kwekerijen bieden niet alleen verschillende soorten fruitbomen, maar ook verschillende kweekvormen. Veelvoorkomende laagstam fruitboomvormen zijn de leiboom en de patioboom. Een leiboom is een boom die door snoeien in vorm wordt gehouden en hierdoor stopt met het groeien in de hoogte. Een patioboom is een laagstam fruitboom die in een pot kan groeien. Als je de patioboom in de grond plaatst in plaats van in de pot zullen ze uitgroeien tot een gewoon formaat fruitboom.

Hoe snoei ik een laagstam fruitboom?

Hoe snoei je een laagstam fruitboom? Bij het snoeien van een fruitboom hou je rekening met de verhouding tussen het groeihout en het vruchthout. Een jonge plant zal voornamelijk scheuten ontwikkelen waar vruchten aangroeien. Als je dit niet snoeit, krijg je teveel vruchten waardoor de fruitboom snel uitgeput raakt en dood gaat. Voor een gezonde groeiontwikkeling is het dus belangrijk om de boom ieder jaar te snoeien. Wat je dus wil, is dat de hoofdgesteltakken van je fruitboom zo optimaal mogelijk groeien. Bij een fruitboom is het belangrijker dat er genoeg licht op de vruchten vallen zodat de vruchten goed kunnen rijpen. De fruitboom moet dus een open structuur hebben. Let er ook op dat de twijgen van de fruitboom ongeveer 45 tot 90 graden van de stam staan. Het fruit hangt dan naast elkaar en krijgt daardoor meer zonlicht. Fruitbomen reageren op het snoeien door allemaal dunne, rechtopstaande scheuten te produceren. Bij het snoeien knip je deze dunne scheutjes dus het eerste weg. Elke twijg die uit een stam vandaan komt begint met een kleine verdikking, snoei de twijg na de kleine verdikking. Ook naar beneden of naar binnen groeiende takken mag je snoeien. Probeer altijd de hoofdvorm zo goed mogelijk terug te brengen in je boom.

Wanneer snoei ik laagstam fruitbomen?

Fruitbomen kun je op twee momenten snoeien, namelijk in de winter of tijdens het vroege voorjaar en tijdens de zomer. Onderhoudssnoeiwerk doe je meestal tijdens de wintermaanden. Omdat de bomen dan niet in het blad staan zie je dan beter wat je aan het doen bent. Jonge fruitbomen snoei je het beste aan het begin van het voorjaar om vorstschade te voorkomen. Let er ook op dat je je bomen op een droge, vorstvrije dag snoeit. Als een appel of perenboom te hard groeit zou je deze in april kunnen snoeien. Het kort voor de bloei snoeien remt namelijk de groei af. Daarbij zullen snoeiwonden zich, doordat de sapstroom op gang komt, sneller herstellen. Het is ook mogelijk om je boom in de zomermaanden te snoeien. Tijdens de zomersnoei heeft een boom minder kans op infecties doordat de snoeiwonden sneller herstellen. Daarbij gaat het snoeien niet ten koste van de vruchtdracht voor het komende jaar. Ook garandeer je tijdens een zomersnoei dat de vruchttakken voldoende worden belicht, met sterke knoppen voor het volgende seizoen als resultaat.

Wanneer plant ik laagstam fruitbomen?

Fruitbomen die op het juiste moment worden gepland zullen sneller fruit geven doordat ze voldoende tijd hebben om te wortelen. Fruitbomen, zoals appel, peren, pruimen en kersenbomen plant je idealiter wanneer de bomen in rust zijn. Dit is ongeveer van half oktober tot medio april. Let er dan wel op dat het weer vorstvrij is, dus dat de grond niet is bevroren. Bij het planten in natte gronden is het beter om vlak na de winter te planten. Het is echter wel zo dat een boom die vroeger in het jaar wordt gepland harder zal groeien zodra het weer zomer is. Exotische en mediterrane fruitplanten plant je overigens niet tijdens de winterperiode, maar uitsluitend in het voorjaar, de zomer of de herfst.

Laagstam fruitbomen planten

Hoe bemest ik laagstam fruitbomen?

Naast snoeien is ook bemesting belangrijk om uw laagstam fruitboom gezond te houden. Als je fruitboom niet genoeg voeding krijgt wordt het afweermechanisme van de boom immers erg verzwakt. Je kunt je laagstam fruitboom het beste bemesten in het voorjaar, omdat fruitbomen de meeste voedingstoffen nodig hebben tijdens de periode waarin de boom uitloopt, bloeit en vruchten krijgt. Per boom is een kruiwagen vol stalmest bijna altijd genoeg. Bemest de cirkel in de omgeving van de kroonprojectie van de boom. De haarwortels van de boom liggen immers ver van de boom af. Vanaf juli tot oktober is het verstandig om de boom niet meer te bemesten, omdat de bomen dan te lang door zullen groeien. Voor het bemesten van je fruitboom kun je gewone stalmest gebruiken. Nog beter is het echter om speciale bodemvoeding voor fruitbomen te kopen, zo krijgt je fruitboom precies de goede voeding die nodig is voor gezonde bomen en lekkere smakende vruchten. Een voorbeeld van goede voeding voor fruitbomen is de 100% Pokon bio fruitbomen voeding. voeding

Klik hier om Pokon fruitbomen voeding te bestellen

. Wij hanteren een snelle levertijd van 1 tot 5 dagen.

Hoe verplant ik laagstam fruitbomen?

Als je je fruitboom wil verplanten, kun je het beste de boom enkele malen rondsteken. Het liefst al twee jaar voordat je gaat verplanten. Als de kluit te groot is geworden, wordt het verplanten namelijk een stuk moeilijker. Door het steken stimuleer je de wortelgroei op de doorgestoken plekken. Het resultaat: een dichtere wortelgroei en een compactere kluit die gemakkelijker is uit te graven. Het jaar daarna doe je dit nog eens ter hoogte van de rand van de kroon. Het echte verplanten kun je het beste in het najaar doen, als de bodem vochtig is en het bodemleven actief. Je graaft de boom uit door een sleuf te graven die iets groter is (ongeveer 1,70 m vanaf de stam gemeten) dan het gebied waar jij hebt rond gestoken. Steek twee steken diep en steek schuin de wortels door. De kluit kan nu uit worden gegraven en in het nieuwe plant gat worden geplaatst. Let erop dat dit nieuwe gat groot genoeg is. De kluit moet er in een keer inpassen.

Laagstam fruitbomen in de aanbieding?

Zoek jij laagstam fruitbomen in de aanbieding? Dgplant biedt al zijn bomen en planten tegen een scherpe, eerlijke prijs aan. Daar kan geen aanbieding tegenop, zeker niet omdat wij een goede prijs-kwaliteit verhouding garanderen. Onze fruitbomen zijn dus zowel voordelig, als kwalitatief hoogwaardig. Hier zijn wij zo zeker van dat wij een aangroei garantie kunnen garanderen. Als een plant niet goed groeit en doodgaat krijgt u, geheel gratis, van ons een vervangend exemplaar. Als je niet tevreden bent over je fruitboom mag je de boom ook altijd retourneren. Neem voor vragen of informatie over lopende tijdelijke acties telefonisch contact op met 0183-440550.

Laagstam fruitbomen in de aanbieding

Wat zijn goedkope laagstam fruitbomen?

Bij de aanschaf van een fruitboom is het verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken. De juiste prijs-kwaliteit verhouding is belangrijker. Als een plant voordelig wordt aangeboden wordt er namelijk vaak ingeboet op de kwaliteit van de plant. Het kweken van een plant of boom kost nou eenmaal tijd, geld en mankracht. Dgplant hanteert een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding. De bomen en planten zijn scherp geprijsd, omdat ze grotendeels afkomstig zijn van de eigen kwekerij, maar tevens wordt de kwaliteit gewaarborgd. Als we de prijzen vergelijken met andere leveranciers die eveneens bomen en planten van goede kwaliteit leveren, blijkt Dgplant.nl de goedkoopste te zijn. Bekijk maar eens het volgende voorbeeld: Stoofpeer Pyrus c. Gieser Wildeman laagstam lei vorm Dgplant.nl € 24,95 (vaste prijs) Fruitbomen.net € 29,90 Tuinplantenwinkel.nl € 29,75 Debomenshop.nl € 27,50 Intratuin.nl € 39,99 Zoals je ziet is de Pyrus c. Gieser Wildeman stoofpeer in lei-vorm het voordeligst bij Dgplant.nl. Al onze fruitsoorten zijn overigens in verschillende maten en eventueel ook met pot te verkrijgen. Natuurlijk bent je ook voor andere rassen peren en verschillende appel-, kersen- en pruimenbomen bij ons aan het juiste adres. Heb je vragen of suggesties, of wil je dat we een offerte voor je opmaken? Neem dan snel contact met ons op. Je kunt tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met (0183) 440550 of een e-mail sturen naar info@dgplant.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk jouw vragen beantwoorden.