Laurierkers kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Laurierkers kopen doe je bij Dgplant.nl. De laurierkers is een haagplant, die in de volksmond ook vaak ‘laurier’ wordt genoemd. Dgplant biedt verschillende soorten en maten laurierkersen aan. Onze bomen en planten zijn kwalitatief hoogwaardig en scherp geprijsd. Dgplant.nl is namelijk onderdeel van Groenhoeve tuinplanten in Uitwijk. 70% van de planten komen uit onze eigen kwekerij, en de resterende bomen en planten halen wij bij gespecialiseerde kwekerijen die wij vertrouwen. Wij zijn zo zeker van de kwaliteit, dat wij groeigarantie bieden. Als jouw plant of boom niet groeit en sterft, vervangen wij deze voor een nieuw exemplaar. Ben jij dus op zoek naar een mooie laurierkers voor in jouw haag? Bekijk dan snel ons online assortiment (gratis verzending vanaf 250 euro) of kom bij ons langs in Uitwijk.

Laurierkers kopen

Inhoudsopgave

  • Wat is een laurierkers?
  • Laurierkers kopen bij een kwekerij?
  • Wat voor soorten laurierkersen zijn er?
  • Hoe snoei ik een laurierkers?
  • Is een laurierkers giftig?
  • Wat is een laurierkers op stam?
  • Wanneer stek ik een laurierkers?
  • Wanneer plant ik een laurierkers
  • Laurierkers in de aanbieding?
  • Wat zijn goedkope laurierkersen?

Wat is een laurierkers?

Een laurierkers is een prachtige, wintergroene struik die uitermate geschikt is voor de creatie van een dichte heg. In de volksmond wordt de laurierkers ook vaak laurier genoemd. Dit is echter niet correct, de laurierkers (Prunus laurocerasus) behoort immers niet tot de laurierfamilie maar tot de rozenfamilie. De laurierkers is een plant met een brede en gespreide kroon. Een laurierkers kan ook, mits er voldoende licht op valt, roomkleurige bloemen krijgen. Een ander kenmerk zijn de paarszwarte vruchtjes die de laurierkers draagt. De laurierkers is een sterke plant die in vrijwel iedere grondsoort kan groeien, en zowel in de zon als in de schaduw geplaatst kan worden.

Laurierkers kopen bij een kwekerij

De laurierkers is een plant waarvan de laatste eeuwen veel verschillende soorten zijn gekweekt. Deze soorten zijn veelvuldig te vinden in tuinen en parken. Het grote voordeel van deze zogenaamde cultivars, is dat de planten zijn geselecteerd op hun wenselijke eigenschappen en ze daarom sterker en mooier zijn dan de oorspronkelijke plant. De verschillende, kwalitatief hoogwaardige soorten zijn bij de kweker te verkrijgen, voor een schappelijke prijs, omdat ze zelf worden gekweekt en er dus minder transportkosten aan verbonden zitten. Voor een Laurierkers met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding bent u dus bij een kwekerij aan het juiste adres. Wij van Dgplant zijn zelfs zo zeker van de kwaliteit van onze bomen en planten dat wij een groeigarantie durven garanderen. Als de plant niet naar behoren groeit en dood gaat, krijgt u van ons gratis een vervangend exemplaar. Het bestellen van je laurierkers doe je makkelijk en snel in onze webwinkel. Al onze bomen en planten komen rechtstreeks van onze kwekerij of Cash en Carry en daarom kunnen wij de door u bestelde plant binnen 1 tot 5 dagen leveren. Wij leveren de bomen en planten met onze eigen bezorgservice, en houden je per mail op de hoogte van de levering en het tijdvak waarin we je plant zullen bezorgen. Verzending is vanaf 250 euro gratis! Natuurlijk kunt u voor advies en extra informatie ook altijd bij ons terecht. Wij hebben immers de expertise en de ervaring om je goed te kunnen informeren over de aanschaf en het onderhoud van jouw laurierkers(en).

Wat voor soorten laurierkersen zijn er?

De laurierkers is een plant die veelal door kwekers gecultiveerd is. Daarom zijn er verschillende soorten verkrijgbaar met ieder zijn eigen kenmerken. Alle laurierkersen hebben in ieder geval de gemeenschappelijke kenmerken dat ze winterhard en wintergroen zijn, en daarom uitermate geschikt voor de creatie van een dichtbegroeide haag. De meeste laurierkerssoorten zijn daarbij snelle groeiers die ook in de breedte groeien. Je hoeft dus niet veel laurierkersen per strekkende meter te plaatsen, wat de laurierkers ook een voordelige optie kan maken. Bekende gekweekte soorten zijn:

De gewone laurierkers (Prunus Laurocesarus)

De gewone laurierkers, oftewel de Prunus Laurocesarus, is een wintergroene en winterharde plant die vaak wordt gebruikt in een haag. De bladeren zijn leerachtig en glanzen sterk. De gewone laurierkers staat ook regelmatig in bloei, en draagt dan roomwitte bloemen die sterk ruiken. Voorbeelden van rassen binnen de Prunus Laurocesarus zijn de Prunus laurocerasus ‘Caucasia’; een lange en smalle soort met langwerpige, glanzende bladeren die wel drie meter hoog kan worden. De Prunus L ‘Otto Luyken’ en de Prunus laurocerasus ‘van Nes’ die beide in de breedte groeien en tussen de 1 à 2 meter hoog zijn. Deze twee soorten zijn uitermate geschikt voor een laurierkersenhaag.

De Portugese laurierkers (Prunus lusitanica)

De Portugese laurierkers, oftewel de Prunus Lusitanica, is een struik met donkergroene, eironde bladeren die leerachtig en glanzend zijn. De laurierkers is net zoals de gewone laurierkers wintergroen en gemakkelijk te snoeien. Daarom is ook dit type laurierkers geschikt voor de creatie van een haag. De verschillen met de gewone laurierkers zijn niet heel groot. De Portugese laurierkers is iets compacter, staat iets minder vaak in bloei en heeft donkerder gekleurde bladeren. Populaire Portugese laurierkersen zijn de Prunus l ‘Angustifolia’ met zijn kleine, donkergroene bladeren.

Hoe snoei ik een laurierkers?

Een laurierkers kan heel hard groeien en moet daarom voor het mooiste resultaat vaak worden gesnoeid. De haag wordt namelijk steeds breder en breder. Omdat het een wintergroene plant is snoei je de laurierkers na de winter. Rond mei kun je de heg snoeien tot en met de plek waar hij het jaar daarvoor is gesnoeid. In het najaar kun je vervolgens nog eens snoeien. Daarnaast is het ook belangrijk om af en toe met een snoeischaartje nog een paar scheuten eruit te halen. Op deze manier blijft je laurier(haag) mooi en compact.

Laurierkers

Is een laurierkers giftig?

Ja, een laurierkers is giftig. Zowel de bessen als de rest van de plant mogen niet worden gegeten. De bessen van de laurierkers zijn mild giftig. Bij het eten van een paar bessen volstaat het om een paar glazen water te drinken. Krijg je (of je kind) grotere hoeveelheden binnen is het toch belangrijk om even contact op te nemen met je huisarts. Bij het binnenkrijgen van de bladeren of andere plantendelen dien je onmiddellijk contact op te nemen met je huisarts of het antigifcentrum.

Wat is een laurierkers op stam?

Een laurierkers op stam is een laurierkers die zo is gekweekt dat hij de vorm heeft van een boom. De laurier wordt dan geënt op een mooie, stevige stam. Laurierkersen op stam zijn daarom ook op meerdere hoogtes te bestellen. Zo kun je ook op je balkon of terras van de laurierkers genieten. Of plaats meerdere laurierkersen op stam naast uw tuinpad. Laurierkersen op stam worden vaak geleverd in pot. Als u de laurierkers verplant naar de grond zal de laurierkers zich ontwikkelen tot een normaal laurierkersboompje.

Wanneer stek ik een laurierkers?

Laurierkers moet je halfhoutig stekken. Dit wil zeggen dat de scheuten van de planten nog niet compleet verhout mogen zijn. Laurierkers stek je daarom bij voorkeur aan het begin van de zomer, het liefst in de julimaand. Om succesvol halfhoutig te stekken moet je namelijk voorkomen dat de stengels van de laurierkers verwelken. Je stekt uitsluitend met gezonde scheuten uit datzelfde jaar, die nog geen bloemknoppen bevatten. Tijdens het stekken is het belangrijk om de stekken goed vochtig te houden. Let op: als de stekken te nat zijn kunnen ze gaan rotten! Neem vervolgens de stekken die verzadigd zijn, dus die het maximale aan vocht in zich hebben opgenomen, en steek ze direct in een pot. De pot met stekken kun je in een kas of in een plastic zak die fungeert als kas bewaren, zodat de stekken goed vochtig blijven. Zet de stekken, zolang er zich nog geen wortels hebben gevormd, niet in direct zonlicht. Pas als de wortels zichtbaar worden mag je ze geleidelijk in feller licht plaatsen.

Wanneer plant ik een laurierkers?

Laurierkersen met kale wortels kun je het beste in september en oktober of in maart en april planten. De temperaturen zijn dan gematigd en er is genoeg regenval en dit maakt de grond geschikter voor de ontwikkeling van een nieuwe boom. Laurierkersen (en andere planten) die in containers zijn gekweekt kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve bij vorst of zeer droge periodes. Plant de bomen dan wel op de dag van aanschaf.

Wat is een laurierkers

Laurierkersen in de aanbieding?

Zoek jij laurierkersen in de aanbieding? Dgplant biedt al zijn bomen en planten tegen een scherpe, eerlijke prijs aan. Het kost geld om een kwalitatief goede boom te kweken, maar doordat wij op andere vlakken besparen kunnen wij onze laurierkersen toch het hele jaar door voor een uiterst voordelige prijs aanbieden. Zo besparen wij bijvoorbeeld op transportkosten doordat 70% zelf bij ons wordt gekweekt. Onze fruitbomen zijn dus zowel voordelig, als kwalitatief hoogwaardig. Hier zijn wij zo zeker van dat wij een groeigarantie kunnen garanderen. Mocht de plant het onverhoopt niet doen zoals verwacht mag worden, krijg je, geheel gratis een nieuw exemplaar. Neem voor vragen of informatie over lopende tijdelijke acties telefonisch contact op met 0183-440550. Wij staan je graag te woord.