Lavendel kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Lavendel kopen bij Dgplant.nl


Lavendel kopen
doe je snel en eenvoudig bij Dgplant.nl. Onze planten kweken wij geheel zelf. Op die manier kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden tegen de scherpste prijs. 

Wij hebben alle vertrouwen in onze Lavendel en bieden je daarom ook groeigarantie. Je kunt op die manier dus met een gerust hart je Lavendel kopen. 

Bekijk even snel deze video om een impressie te krijgen wat Dgplant.nl te bieden heeft op het gebied van Lavendel. Inhoud (Lavendel kopen)

Wat is Lavendel?

Lavendel is een struik uit de lipbloemenfamilie. De plant is herkenbaar aan de paarse kleur en de geur van de bloemen. Omdat hij niet hoger dan één en niet breder dan een halve meter wordt, kan hij goed door als bodembedekker, struik, of in een pot op het balkon of terras!

Wat-is-Lavendel


Naast de heerlijke geur en de mooie paarse kleur, trekt de Lavendel vlinders aan. De meeste Lavendelplanten bloeien in paarstinten, maar er zijn ook witbloeiende en roze bloeiende Lavendelplanten.

Lavendel zijn populaire groenblijvende en geurende winterharde en (half)wintergroene tuinplanten.

Lavendel kopen bij kwekerij?

Lavendel koop je bij een erkende kwekerij. Dgplant.nl is zo'n erkende kwekerij. De planten kun je direct kopen op de kwekerij of online bestellen. Alle Lavendel zijn bij ons voorradig en je kunt dus zelf de kwaliteit komen beoordelen. 


De Lavendel wordt door onze eigen bezorgservice geleverd. Wij leveren onze bestelling normaliter binnen 1 tot 5 werkdagen bij je aan huis of een door jou gekozen afleveradres. 

Per mail houden wij je op de hoogte omtrent de bezorgdag en het tijdsblok waarin je de bestelling kunt verwachten. Wij bezorgen ook op zaterdag. 

Wat voor soorten Lavendel zijn er?

Lavendel zijn er in diverse soorten en maten. Wist je dat er totaal wél 25 soorten Lavendel zijn. Slechts een aantal soorten doen het goed in Nederland. 

Een daarvan is de Lavandula angustifolia. Dit is een winterharde Lavendel en is daarom uitermate geschikt voor ons klimaat. De kleuren van de bloem variëren van lichtblauw, donkerblauw en roze.

In dit blog bespreken wij de meest voorkomende soorten Lavendel : de Lavandula angustifolia 'hidcote' en de Lavandula 'Stoechas. Voor een volledig overzicht van de soorten Lavendel verwijs ik je naar onze webshop

Lavandula angustifolia 'hidcote'

Een populaire Lavendel is de Lavandula angustifolia hidcote. Deze plant bloeit vanaf juli - september en wordt ongeveer 50 tot 60 cm hoog en 60 cm breed. Het is een groenblijvende plant met een overvloedige bloei met paarsblauwe bloemen. 

De Lavandula angustifolia hidcote wordt vaak gebruikt als vakbeplanting. Het is een plant die weinig verzorging nodig heeft en je veel moois te bieden heeft. Je kunt de bloemen drogen en die geven een heerlijke geur af. Ze worden ook vaak gebruik in geurzakjes. 

Lavendel hidcote

Lavandula 'Stoechas' 

Een andere bekende Lavendel in ons land is de Lavandula Stoechas. Ook beter bekend als de Kuiflavendel of Vlinderlavendel. Deze Lavendel groeit iets eerder in het jaar, namelijk in juni of juli.

De bloemen zien er ook iets anders uit. De Lavendel kenmerkt zich door donkerpaarse bloemen die bovenaan bezet zijn met een kuifje en heeft zilvergroene naar dennen ruikende bladeren. 

De Lavandula Stoechas wordt ongeveer 60 cm groot. Deze is in tegenstelling tot de Lavandula angustifolia hidcote matig winterhard en een vorstgevoelige plant. De enige manier om de winter goed door te komen is de Lavendel te planten in de volle grond, op een beschutte en zonnige plaats. Hij kan ook in een pot gezet worden. 

Lavendel Stoechas

Hoe zaai ik Lavendel?

Lavendel zaaien kun je heel makkelijk zelf doen. Je hebt hiervoor een zaaibakje nodig en natuurlijk zaadjes. Helaas verkoopt Dgplant deze zaaibakjes en zaadjes niet, maar je kunt deze heel eenvoudig online bestellen op bijvoorbeeld Wiltfang.nl en buzzy.nl

Voordat je begint met zaaien is het aan te bevelen om het zaad eerst 30 minuten in water te laten weken. Vervolgens dek je het zaaibakje af met huishoudfolie. 

Het kruid vraagt een kiemduur van minimaal vier weken. Als er vervolgens groene scheutjes verschijnen dien je het folie te verwijderen. Nadat de eerste echte blaadjes verschijnen dien je ze te verspenen en na zes weken te verplanten buiten op een zonnige plaats. Geniet daarna van je prachtige zelfgezaaide Lavendel. 

Hoe stek ik Lavendel?

Lavendel laat zich heel eenvoudig stekken. Dit doe je vaak als je Lavendel er verwaarloosd uitziet. Je kunt door middel van stekken nieuw leven blazen in je Lavendel. Een stek maak je bij voorkeur in augustus. 

Allereerst maak je een stek van niet-bloeiende delen van de Lavendel. De lengte van de stek is ongeveer zeven centimeter. Vervolgens knijp je het topje eruit, verwijder de onderste blaadjes en snij het steeltje schuin af. Je moet vervolgens de stekjes in de grond steken tot de blaadjes de aarde raken. 

Het is belangrijk om de aarde vochtig maar niet kletsnat te houden en ze niet in de volle zon te zetten. Door de bank genomen wacht je ongeveer een 2 maanden en dan zet je ze over in grotere potten. Als laatste stap is ze in het voorjaar te laten wennen aan de buitenlucht (harden) en dan kun je ze in de tuin zetten. Op onderstaande foto zie je een veld met Lavendel. 

Lavendel stekken

Wanneer plant ik Lavendel?

Een veel gestelde vraag op Dgplant.nl is wanneer je nu eigenlijk Lavendel kunt planten. De planttijd van Lavendel is verspreid over het seizoen. De reden hiervoor is dat ze aangeboden worden in een pot en daardoor kunnen ze vrijwel heel het jaar geplant worden. 

De meest ideale tijd om Lavendel te planten is in het voorjaar. Dan blijven de planten het langst mooi. De grond begint dan op te warmen waardoor de planten zich snel gaan inwortelen. Hierdoor gaan ze sneller groeien. 

Wil je echter Lavendel in de zomermaanden gaan planten dan is dat ook mogelijk. Let op dat je ze af en toe water moet geven bij droge periode. Je kunt bij ons op de site, onder plantinstructies, precies lezen op welke manier je planten water kunt geven. 

Hoe snoei ik Lavendel?

Lavendel snoeien is heel belangrijk. Lavendel struiken gaan op den duur verhouten aan de onderkant van de plant. De vorm kan dan lelijk worden en de bloei zal waarschijnlijk minder worden.

Daarom is het aan te raden Lavendel elk jaar tweemaal te snoeien. Knip direct na de bloei de uitgebloeide bloemen van de Lavendel samen met het topje van de plant weg. Let op: knip nooit al het blad weg. Het groengrijze loof van de plant is heel decoratief in de winter.

Meteen na de winter moet de Lavendel flink teruggesnoeid worden tot 10-15 cm boven de grond. Op die manier zorgt de Lavendel in de zomer voor een uitbundige bloei.

In principe is de grond vochtig genoeg voor de Lavendel en je hoeft hem dus geen water te geven, met uitzondering van hele warme zomers. De Lavendel is winterhard en het is dus geen probleem als de takken ten tijde van een strenge winter bevriezen.

Geef ze na de snoeibeurt na de winter en in juli/augustus extra voeding. De Lavendel zal dan z’n mooie kleur gaan behouden. Op deze manier van verzorging kan de Lavendel tot wel 15 jaar oud worden.

Plantafstand van Lavendel?

De plantafstand is de onderlinge afstand waarop planten of bomen worden aangeplant. Het is van belang om een correcte onderlinge afstand te creëren. De plant heeft immers na de aanplant nog ruimte nodig om te groeien. 

De plantafstand kan ook door de wet worden geregeld. Je kan immers te maken hebben met een aangrenzend perceel die moet gerespecteerd worden.

De plantafstand voor Lavendel is 7 planten per m2. In onze webshopomgeving kun je voor iedere plant of bloem de plantafstand vinden. Wij hebben dit in een handige afbeelding voor je uiteengezet. In onderstaande afbeelding kun je opmaken dat er 7 planten nodig zijn per m2. Dit is dus de optimale plantafstand. 

Plantafstand voor Lavendel

Wat is de bloeitijd van Lavendel?

Lavendel bloeit over het algemeen erg uitbundig en lang. Wanneer het precies bloeit is afhankelijk van de soort Lavendel. Door de bank genomen kunnen we stellen dat Lavendel bloeit van eind juni tot eind augustus. 

Wil je precies weten wanneer een bepaalde soort Lavendel bloeit, dan kun je eens kijken op de site van 'wanneerprecies.nl'. Daar kun je bijvoorbeeld lezen wanneer de Lavandula angustifolia 'Hidcote' bloeit. 

Onderstaande foto is genomen in oktober 2017 bij Dgplant.nl. Je kunt zien dat de Lavendel nog mooi in bloei staat. Wist je trouwens dat je altijd bij ons in Uitwijk langs kunt komen om met eigen ogen de Lavendel te bewonderen. Een afspraak maken is vaak niet nodig.

De bloeitijd van Lavendel

Wat is Lavendel op stam?

Lavendel op stam is super geschikt en mooi voor balkon, tuin of terras. Je zult hier van de lente tot de herfst plezier van hebben. De bloementjes van deze planten noemen men ook wel schijnaartjes. 

Een prachtige plant met uithoudingsvermogen en karakter. De stamhoogte is gemiddelde 30 cm. Bijgaand een voorbeeld van Lavendel op een stam. 

Lavendel op stam

Wat is gedroogde Lavendel?

Je kunt Lavendel ook drogen. Het voordeel daarvan is dat Lavendel heel mooi opdroogt, dat wil zeggen dat het zijn oorspronkelijke vorm nauwelijks verliest na het droogproces. 

Eenmaal gedroogd behoudt het nog maanden zijn geur. Je kunt deze dan gebruiken als bijvoorbeeld luchtverfrisser of als decoratie. Ook verdrijft het motten. 

Daarnaast heeft Lavendel nog andere prettige eigenschappen. Je kunt er Lavendelolie van maken dat helpt bij wonden, kneuzingen en insectenbeten. Tevens werkt Lavendelolie bloeddrukverlagend en is het een prima medicijn tegen spanning, slapeloosheid en stress. Toch een leuke bijkomstigheid van Lavendel. 

Lavendel in pot?

Je kunt Lavendel ook kopen in een pot. Het verzorgen van Lavendel in een pot gaat net iets anders dan in de tuin. Je hoeft Lavendel in de tuin namelijk bijna geen water te geven. Lavendel in een pot daarentegen geeft je ongeveer twee keer per dag water. 

Bij Dgplant.nl potten wij onze Lavendel geheel zelf. Wij willen namelijk de kwaliteit waarborgen. In onderstaande video kun je het potten van Lavendel zien. Onze jongens werken hard om de kwaliteit te kunnen garanderen. 
Lavendel voor in de tuin?

Je hebt al kunnen lezen dat Lavendel prachtig tot leven komt in je eigen tuin. De intense blauwe kleuren brengen een mediterraans tintje in je tuin. Naast de kleur geven de plantjes ook een heerlijke geur af. 

Je kunt Lavendel ook combineren met een hoop andere planten. Te denken valt aan Buxus, Rozen of de Echinacea. Je zult verstelt staan van het resultaat. Wist je dat Lavendel er ook voor zorgt dat mieren en luizen je rozen met rust laten. 

Lavendel is onderhoudsvriendelijk en vergt dus weinig overhoud. Het is wel van belang dat ze graag een plekje in de volle zon willen bemachtigen. De plant groeit in principe op vrijwel iedere grondsoort, mits deze goed waterdoorlatend zijn. Maar mocht de Lavendel zelf kunnen kiezen, dan koos het voor een voedingsrijke en zanderige bodem. 

Lavendel is tevens ook aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders. Dit geeft toch een hoop plezier en leven in je tuin? 

Lavendel voor in je tuin

Lavendel in de aanbieding?

Ben je op zoek naar Lavendel in de aanbieding? Je bent dan bij Dgplant.nl aan het juiste adres. Wij werken met scherpe maar eerlijk prijzen waardoor het net lijkt of onze producten de hele tijd in de aanbieding zijn. 

Je kunt Lavendel voor je tuin zeer eenvoudig en snel in onze webshop bestellen. Je hebt bij ons de garantie op een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Onze producten staan immers onder strenge en regelmatige kwaliteitscontrole, waardoor de producten in een uitstekende staat verkeren.  

Om die reden kunnen wij ook een aangroei garantie garanderen. Dit houdt in de je na aankoop garantie hebt op het aangroeien van bij ons gekochte producten. Mocht een plant niet goed groeien en doodgaan, dan krijg je van ons gratis een nieuw exemplaar. 

Mocht je toch niet tevreden zijn, dan kan je de Lavendels altijd retourneren. Je kunt bij vragen over lopende acties en aanbiedingen ook even telefonisch contact opnemen via het nummer: 0183440550. Dgplant.nl staat je graag te woord. 

Lavendel in de aanbieding

Wat zijn goedkope Lavendel?

Het is vrij lastig om aan te geven wat goedkope Lavendel zijn. Je kunt namelijk zeer makkelijk inboeten op kwaliteit om goedkope Lavendel te kunnen leveren. Om die reden heeft Dgplant.nl een vergelijking gemaakt met andere welbekende leveranciers in Nederland waarvan algemeen bekend is dat zij kwaliteit ook hoog in het vaandel hebben staan. 

Als voorbeeld gelijken we de de Lavandula ang. Hidcote in de pot 9 cm. Deze Lavendel is zeer populair in Nederland. 

Prijs per stuk:

Dgplant.nl €0,99 (het hele jaar)
Tuinplant.nl €1,- van €1,87 nu voor
Directplant.nl €1,10
Tuinflora.nl €1,19 (pot 7cm)
Tuinplantenwinkel.nl €1,35
Tuincentrum.nl €1,59 van €1,99 nu voor
Bakker.com €1,99 (potmaat wordt niet aangegeven 5 st. in een verpakking)
Intratruin.nl €2,99 (potmaat wordt niet aangegeven)


Uit bovenstaand voorbeeld kun je zien dat Dgplant.nl het goedkoopst is. Met daarbij de gewenste kwaliteit zijn wij een interessante aanbieder van Lavendel. 

Zoals je hebt kunnen lezen is Lavendel een mooie en interessante plant. Dgplant.nl wil je graag eens uitnodigen om de kwaliteit van de Lavendel zelf eens te aanschouwen. Kom eens langs in Uitwijk en de koffie staat voor je klaar. 

Je kunt desgewenst dit blog ook downloaden in pdf: 
- Lavendel kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs.