Siergrassen kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Siergrassen kopen bij Dgplant

Siergrassen kopen doe je eenvoudig en snel bij Dgplant.nl. Wij kweken onze siergrassen geheel zelf. Op die manier garanderen wij de hoogste kwaliteit siergrassen tegen de scherpste prijs. 

Aangezien kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat, kunnen wij siergrassen aanbieden met groeigarantie. Om die reden kun je met een goed gevoel siergrassen kopen bij Dgplant.nl. 

In onderstaande video laten wij zien wat Dgplant.nl te bieden heeft op het gebied van siergrassen. Je zult ervaren dat wij een eerlijk en hardwerkend bedrijf zijn. 


Inhoud (Siergrassen kopen)

Wat zijn siergrassen?

Siergrassen zijn grasachtige planten die vanwege hun bijzondere uitstraling worden toegepast. Deze grasachtige plant is pas zeer laat op grote schaal toegepast. Pas in de 20ste eeuw is er aandacht gegeven aan de decoratieve waarde van siergrassen. 

Wat zijn siergrassen

Karl Foerster stond aan de basis voor de toepassing en waardering van siergrassen. Vele tuinontwerpers maken nu gebruik van siergrassen in combinatie met andere planten. Je komt siergrassen nu veel tegen in verschillende tuinen. 

De bloempluimen van siergrassen zijn prachtig om te zien. De wind speelt met het gras en dit heeft een elegante uitstraling. Siergrassen zijn een onmisbare aanvulling geworden in je tuin. 

Siergrassen kopen bij kwekerij?

Siergrassen kun je het beste kopen bij een bekwame kwekerij. Dgplant.nl is zo'n bekwame kwekerij. Je kunt de siergrassen direct kopen op de kwekerij of snel online bestellen. Wij hebben een ruime voorraad aan siergrassen en je kunt desgewenst zelf de kwaliteit beoordelen. Je bent namelijk altijd welkom bij ons op de kwekerij in Uitwijk. Wij zorgen dat de koffie voor je klaarstaat. Wat voor soorten siergrassen zijn er?

Je kunt siergrassen indelen in drie familiesoorten. De Grassenfamilie (ook wel Poaceae of Gramineae genoemd), de Cypergrassenfamilie (Cyperaceae) en Russenfamilie (Juncaceae) genoemd. 

De grassenfamilie bestaat uit 'echte' grassen zoals bamboe, gazongrassen en de granen zoals tarwe, mais en rogge. Ook vallen de éénjarige grassen hieronder. Denk bijvoorbeeld aan nevelgras en trilgras. 

Onder de Cypergrassenfamilie vallen de schijngrassen. Te denken valt aan wollegras en bies. De meest bekende Cypergrassenfamilie is wellicht de Carex. Je kunt overigens op de siergrassoort klikken voor meer informatie. Je wordt dan doorverwezen naar onze webshop. 

Siergrassen Carex

De Russenfamilie bestaat ook uit schijngrassen. De twee belangrijkste grassen hiervan zijn de rus (Juncus) en de veldbies (Luzula). De rus heeft smalle onbehaarde bladeren. De veldbies heeft vlakke en aan de rand behaarde bladeren. 

Dgplant.nl verkoopt verschillende soorten siergrasen. Voor een volledig aanbod van de siergrassen, verwijs ik je door naar de webshop. Je klikt op de desgewenste soort siergras en je komt op een pagina terecht met meer informatie over de desbetreffende soort. Heb je op korte termijn siergrassen nodig? Geen probleem zijn hebben de meeste soorten op voorraad. 

Siergrassen zijn er in vele soorten en maten. We kunnen ze grofweg indelen in drie categorieën: lage siergrassen, middelhoge siergrassen en hoge siergrassen. Allereerst bespreken we de hoge siergrassen. Vervolgens worden de andere categorieën besproken. 

Wat zijn hoge siergrassen?

De meest indrukwekkende siergrassen zijn de hoge siergrassen. De paar iele sprietjes in het voorjaar, veranderen in het najaar tot indrukkende grote wuivende pollen. 

Hoge siergrassen hebben vaak een prachtige mooie bloeiwijzen. Deze bloeiwijzen komt helemaal mooi tot zijn recht als ze ochtenddauw vangen.

Een mooi voorbeeld van een hoge siergrassoort is Miscanthus sinensis 'Gracillimus' ook wel prachtriet genoemd. Deze siergras heeft een smal blad met een witte nerf en reikt tot wel 1,75 meter hoog. 

Bij Dgplant.nl kun je ook hoge siergrassen kopen. Hieronder staat een voorbeeld van een hoge siergras dat je bij Dgplant.nl kunt kopen. 

Wat zijn hoge siergrassen

Wat zijn middelhoge siergrassen?

De middelhoge siergrassen kent een aantal bekende soorten. Wellicht ken je wel de flesseborstel die in het najaar aan het lampenpoetsersgras groeien. 

Daarnaast is vingergras een zeer bekende middelhoge siergras. Deze prachtige plant verkleurt mooi roodbruin in de herfst. Ook diamantgras mag gezien worden. Deze fonkelt prachtig in het licht. 

Onderstaand een voorbeeld van respectievelijk de flesseborstel, vingergras en diamantgras.

Siergrassen kopen lampenpoetsersgras

Middelhoge siergras vingergras

Siergrassen middelhoog diamantgras

Wat zijn lage siergrassen?

Lage siergrassen gebruikt men om vakken te beplanten waar de beplanting niet te hoog mag komen. Dit zijn voornamelijk wintergroene grassen. 

Een aantal van deze soorten groeien goed in de schaduw. Andere daarentegen gedijen het best in de volle zon. Het is daarom van belang je goed te laten informeren over de kenmerken van de plant. Je wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan over bijvoorbeeld de hoogte van de pl

De meest bekende lage siergras is Japans siergras. Dit is een mooi verkleurende plant en is daarom bij velen favoriet. Deze planten zijn tevens prachtige herfstbloeiers. 

Japans siergras lage siergrassen

Wat zijn siergrassen border?

Siergrassen kunnen ook prachtig in een border voorkomen. Een uitstekende tijd om een nieuwe border te maken is in het najaar. Om meer specifiek te zijn in september of oktober. Het grote voordeel hiervan is dat de siergrassen al voor de winter aanslaan, waardoor ze het volgende jaar meer resultaat geven. 

Je kunt een border op de volgende manier maken. Kies een bewolkte dag uit en een periode dat de aarde vrij vochtig is. Zet de planten in het ontwerp van de border en let daarbij goed op de onderlinge afstand van de planten. 

Zet de planten dichter bij elkaar om snel resultaat te halen. Een nadeel hiervan kan zijn dat je moet gaan uitdunnen omdat de planten te dicht naar elkaar toegroeien. Kies je voor minder planten, dan zal je ook minder snel resultaat zien. Het zal dan even duren alvorens je een mooi één geheel hebt.

Siergrassen border

Wat zijn winterharde siergrassen?

Een aantal siergrassen zijn winterhard. Wat betekent nu eigenlijk 'winterhard'? Planten zijn winterhard als ze de winter zonder schade overleven. Ze vormen onder de grond nieuwe bladeren, stengels, bloemen en zaden. 

Zoals opgemerkt zijn de meeste groepen siergrassen winterhard. Het feit is wel dat deze bovengronds afsterven maar ondergronds uitstekend overleven. Ze kunnen dus de winter prima doorkomen. 

Er is echter een uitzondering op de regel. Sommige van de rode lampenpoetsersgrassen (ook wel Pennisetum genoemd) zijn niet winterhard. Je moet deze soort een handje helpen. Te denken valt aan een goed afwaterende grond en in de winter extra bescherming geven in de vorm van blad en stro. Op die manier kunnen zelfs de lampenpoetsergrassen in de winter overleven. 

Bodembedekkende siergrassen?

Bodembedekkende siergrassen zijn planten die de hele bodem bedekken. Ze groeien in de breedte uit en blijven laag bij de grond tot 30 cm hoogte. Op die manier bedekken zij heel de bodem. 

Deze bodembedekkende siergrassen zijn onmisbaar in een border. Ze geven namelijk een goede opvulling en kunnen vakken opvullen waar de beplanting niet te hoog mag worden. Deze 'lage soort' siergras zijn voornamelijk wintergroene grassen. 

Bodembedekkende siergrassen heb je in verschillende vormen en maten. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn: trilgras, carex en alle zeggesoorten. Graag wil ik even kort stilstaan bij de Carex. De is een levendig, veelal wintergroene en laagblijvende siergrassoort die weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal om je border mee te vullen. Ook is de verscheidenheid in bladkleur groot, wat een speels effect geeft. 

Bodembedekkende siergrassen

Wat zijn groenblijvende siergrassen?

Groenblijvende siergrassen zijn planten die hun mooie bladeren en bloemen heel de winter door behouden. Ze blijven daarom een mooie sierwaarde behouden voor je tuin. 

Dit is helemaal ideaal als je een border gemaakt hebt met verschillende planten. Wanneer de andere vaste planten vergaan in je border, blijft het elegante siergras nog in je tuin staan. Siergrassen hebben mooie groene, gele of bruine bladeren. 

Tip: zet siergras altijd in grote groepen. Siergras komt dan veel beter tot zijn recht. Plant ze daarnaast altijd in goede luchtige grond en het liefst in de schaduw. 

Hoe snoei ik siergrassen?

Siergrassen snoeien is heel eenvoudig. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt ze het beste aan het einde van winter snoeien. Doe je dit niet en wacht je te lang, dan kun je de nieuwe scheuten die alweer tevoorschijn komen beschadigen. 

Er zijn verschillende soorten siergrassen en dus ook een verschil in wijze van snoeien. Sommige siergrassen vergen weinig snoeiwerk. Je hoeft nauwelijks iets te doen. Andere siergrassen daarentegen vragen meer aandacht. 

Je hebt een verschil in niet-groenblijvende, wintergroene en groenblijvende siergrassen. Iedere type vergt zijn eigen aanpak in het snoeien. De niet-groenblijvende siergras hoeft je 1 keer per jaar te snoeien. Je snoeit deze aan het einde van de winter. Je snoeit deze grassen ongeveer 15 cm boven de grond. 

Wintergroene siergrassen vertonen na de winter lichte schade. Je kunt deze vervolgens deels of geheel snoeien. De groenblijvende grassen zijn na de winterperiode nog grotendeels groen. Je hoeft dan alleen de beschadigde of dode bladeren te verwijderen. 

Let op: gebruik voor het snoeien een scherpe knipschaar en werkhandschoenen. Sommige siergrassen zijn namelijk zo scherp als een mes. Je kan jezelf daar lelijk aan bezeren. 

Siergrassen snoeien

Siergrassen voor in de tuin?

Siergrassen zijn uitermate geschikt voor in je tuin. Je kunt ze gebruiken voor een afscheiding, opvulling in een gemengde border of als decoratie in bijvoorbeeld grote potten.

De meeste siergrassen hebben ook weinig onderhoud nodig. Ze zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk en geven een speels effect aan je tuin. Wij vinden deze juweeltjes eigenlijk een 'must have' voor iedere tuin. 

Wist je dat er wél 8.000 soorten siergrassen zijn. Ook behoren deze plantensoort tot de grootste op aarde. Ze kunnen echt heel lang worden.

Siergrassen in de aanbieding?

Siergrassen wil je graag in de aanbieding kopen. Dat begrijpen wij als bedrijf. Maar zal het niet fijn zijn als je het hele jaar door siergrassen kunt kopen tegen scherpe en eerlijke prijzen? Je bent dan bij Dgplant.nl aan het juiste adres.


Dgplant.nl garandeert een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Onze siergrassen staan namelijk onder strenge en regelmatige kwaliteitscontrole, waardoor de producten in een uitstekende staat verkeren. Je kunt siergrassen direct en heel eenvoudig bestelling in onze webshop. 

Wij garanderen ook dat onze siergrassen daadwerkelijk mooi gaan bloeien. Deze garantie noemen wij 'aangroei garantie'. Mocht een siergras toch niet groeien en kapot gaan, dan krijg je van ons een nieuw exemplaar. Wel zo fijn toch?

Je beschikt bij ons ook altijd over de mogelijkheid om de siergrassen te retourneren. Bij vragen kun je altijd persoonlijk met ons contact opnemen via het nummer: 0183440550. Wij helpen je graag verder. 

Wat zijn goedkope siergrassen?

Het is niet makkelijk om aan te geven wat goedkope siergrassen zijn. Het is namelijk zeer eenvoudig om in te boeten op kwaliteit om op die manier de prijs te drukken. Wij zijn van mening dat er een aantal prima aanbieders in de markt zijn die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

Om die reden zijn wij een onderzoek gestart naar de verschillende prijzen van de leveranciers. Als voorbeeld vergelijken we de Pennisetum a. Hameln in pot 9. Deze siergrassoort is heel populair in Nederland:

Prijs per stuk:

Dgplant.nl €1,35
Directplant €1,98
Tuinplant.nl €2,57
Intratuin €2,95
Groenrijk €2,75

Uit bovenstaand voordeel valt op te maken dat Dgplant.nl niet duur is. Wij zijn zelfs de goedkoopste. Met daarbij de gewenste kwaliteit zijn wij een interessante aanbieder van siergrassen. 

Zoals je hebt gezien zijn siergrassen mooie en sprekende planten. Wij willen je graag eens uitnodigen om de siergrassen zelfs eens te aanschouwen. Kom snel eens langs in Uitwijk en wij zorgen dat de koffie klaarstaat. 

Wij hopen dat je het blog interessant vond. Je kunt dit blog ook downloaden in pdf:
Siergrassen kopen? Kwaliteit tegen een scherpe prijs.