Vaste planten kopen? De beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Vaste planten kopen

Vaste planten koop je snel en eenvoudig in de webshop van Dgplant.nl. Waarom eigenlijk kiezen voor Dgplant.nl? Een van de belangrijkste reden is dat wij onze planten geheel zelf kweken. Op die manier hebben wij het productieproces geheel in eigen hand en kunnen wij streng toezien op de kwaliteit van onze planten.

Op onze vaste planten geven wij een zogenoemde 'groeigarantie'. Door deze garantie garanderen wij in principe dat onze vaste planten daadwerkelijk gaan groeien en dus kwalitatief van een hoog niveau zijn. Mocht er daarentegen toch iets niet naar wens zijn aan de geleverde planten, dan lossen wij dat kordaat met de klant op. De klant krijg en nieuwe vaste plant of krijgt zijn geld terug.

Je kunt in dit blog van alles lezen over vaste planten. Wij nemen je mee in de soorten vaste planten en waar je op moet letten bij het onderhouden van deze planten. Bekijk alvast onze intro video over de vaste planten in onze Cash en Carry.

Inhoud (vaste planten kopen)

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten zijn kruidachtige, overblijvende zaadplanten die meer dan eenmaal tijdens zijn levensduur kan bloeien en langer dan twee jaar leeft. Het kan voorkomen dat vaste planten pas na een aantal jaren beginnen met bloeien.  

Er zijn vaste planten die jaar na jaar bloeien en zaad vormen. Deze vaste planten noemt men: Polycarpisch. Voorbeeld van Polycarpische vaste planten zijn riet, witte klaver en waterlelie. Op de afbeelding hieronder staat een waterlelie. 

Wat zijn vaste planten

Een aantal vaste planten blijven groen, maar de meeste sterven af in het najaar. Ze trekken zich vervolgens ondergronds terug voor winterslaap. in het voorjaar komen ze mooi en groot weer terug, en zorgen daardoor voor lang tuinplezier. 

Vaste planten zijn er in verschillende kleuren, vormen en eigenschappen. Ze maken een tuin echt levendig. Een bijkomstig voordeel van vaste planten is dat ze een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen. Ze zijn daarnaast ook nog verantwoordelijk voor de productie van zuurstof en ze zuiveren de lucht. Insecten zijn ook dol op vaste planten. De volgende paragraaf bevat informatie over de aanschaf van vaste planten bij een kwekerij. 

Vaste planten kopen bij de kwekerij?

Vaste planten koop je meestal bij een kwekerij. Je doet er verstandig aan om dit bij een erkende kwekerij te doen. Een erkende kwekerij is een kwekerij die zelf de vaste planten kweekt. Op die manier kan de kwekerij zelf toezicht houden op de kwaliteit van de vaste planten.

De kwekerij is daarom zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vaste planten. Onderstaande video laat je de vaste planten zien op de kwekerij van Dgplant.nl.Tip: wil je vaste planten eens in het écht zien bloeien, bezoek dan eens onze kwekerij in Uitwijk. 

Wat voor soorten vaste planten zijn er?

Vaste planten zijn er in grote aantallen in Nederland. Er zijn planten die heerlijk geuren en een aantal die bijen en vlinders aantrekken. De grote variatie in kleuren, eigenschappen en vormen zorgt ieder jaar voor een prachtige en speelse tuin. 

Dgplant.nl heeft een breed assortiment met vaste planten. Deze planten kun je heel het jaar bestellen in onze webshop. Dit zijn de vaste planten die Dgplant.nl voorhanden heeft in zijn webshop:


Dgplant.nl streeft ernaar om jouw bestellingen zo spoedig mogelijk te bezorgen. Normaliter leveren wij binnen 1 of 5 werkdagen bij je aan huis of door jou gekozen afleveradres. Per mail houden wij je op de hoogte over de bezorgdag en het tijdsblok waarin je jouw bestelling kunt verwachten. 

Soorten vaste planten

Wat zijn winterharde vaste planten?

Winterharde vaste planten zijn planten die de winterperiode goed doorkomen. Zij zijn namelijk bestand tegen de vorst. In de winter laten de winterharde vaste planten hun blad vallen en gaan ze in rust. 

Door de winter is het voor vaste planten moeilijk om water uit de grond te halen. Ze laten daarom hun blad vallen, waardoor ze nauwelijks meer water nodig hebben. Er zijn ook vaste planten die in de winter onder de grond afsterven, om vervolgens in de lente weer te groeien en bloeien. De wortels overleven namelijk onder de grond. 

Naast de winterharde vaste planten zijn er ook matige winterharde vaste planten. Deze vaste planten kunnen matig tegen de vorst. Als het te hard gaat vriezen dan overleven zij het niet. Ze hebben daarom ook wat bescherming nodig. Je kunt ze beschermen door ze af te dekken met een laag blad of houtsnippers of je kunt ze in de pot binnen zetten. 

Bij Dgplant.nl bloeien ook nog een aantal winterharde vaste planten (in oktober). Wat zien ze er nog mooi uit...

Winterharde vaste planten

Wat zijn bloeiende vaste planten?

Wie droomt er niet van een prachtige tuin met lang bloeiende vaste planten, met heerlijke bloemengeuren en levendige insecten. Kies daarom voor lang bloeiende vaste planten. Deze planten maken die droom werkelijkheid. 

Een voorbeeld van een langbloeiende vaste plant is de 'Geranium 'Rozanne' ook wel Ooievaarsbek genoemd. Deze prachtige plant groeit van mei tot en met april. De hoogte van deze vaste plant is 40 - 60 cm en heeft een prachtige violet blauwe kleur. 
Geranium Rozanne vaste plant


Ook de Campanula portenschlagiana (klokjesbloem) is een vaste plant die prachtig en lang bloeit. De hoogte van deze vaste plant is ongeveer 10 - 12 cm. De bloeitijd is van juni - juli en is beschikbaar in een P9 (pot 9 cm). 

Campanula portenschlagiana vaste planten


De volgende vaste plant willen wij jullie niet onthouden. Dit is de Dicentra Formosa, ook wel 'Gebroken hartjes' genoemd. Deze vaste plant kent een zeer lange bloeitijd: namelijk van mei tot en met september. De hoogte van deze plant is 20 - 40 cm en heeft prachtige paarse en roze bloemen. 

Dicentra Formosa vaste plant

Ook de Nepeta Faassenii is een prachtige langbloeiende vaste plant. Deze plant komt het beste tot zijn recht in mei tot en met september. De hoogte van deze plant is 20 - 40 cm. De kleur van de bloemen zijn prachtig blauw paars. Hieronder staat deze plant weergegeven. 


Vaste plant Nepata Faassenii


Een van de kroonjuweeltjes onder de vaste planten is toch wel de Erodium variabile 'Roseum', ook wel Reigersbek genoemd. Deze vaste plant wordt niet groter dan 10 cm en heeft een prachtige roze kleur. De Reigersbek bloeit van juni tot en met september. Je kunt deze prachtige vaste plant bij Dgplant.nl online bestellen in onze webshop


Erodium variabile Roseum vaste planten


Een andere langbloeiende vaste plant is de 'Fuchsia 'Riccartonii', ook wel Bellenplant genoemd. De hoogte van deze plant is circa 80 cm en heeft paarsrode bloemen. De Bellenplant groeit in de periode van juli tot en met oktober. Ook deze vaste plant is bij Dgplant.nl op voorraad. 

Fuchsia Riccartonii is een vaste plant

Nu zijn we aangekomen bij een plant met een zeer lastige naam: Euphorbia amygdaloides robbiae. Deze plant wordt ook wel Wolfsmelk genoemd. De hoogte van deze plant is 50 cm en heeft geelgroene bloemen. De bloeitijd van deze vaste plant is van maart tot en met mei. Hieronder staat een voorbeeld van Wolfsmelk opgenomen.


Wolfsmelk is een vaste plant 

Een andere langbloeiende plant is de 'Agustache 'Blue Fortune'. ook wel de Dropplant genoemd. Deze vaste plant is bij Dgplant.nl verkrijgbaar in een 9 cm pot. Deze prachtige plant wordt circa 90 cm hoog. De bloeitijd is van juni tot en met augustus. De bloemen zijn violet blauw. 

Agastache Blue Fortune is een vaste plant

Een prachtige vaste plant met rozerode bloemen is de Persicaria amplexicaulis, beter bekend als de Duizendknoop. Deze mooie rozerode bloemen bloeien van juli tot en augustus. Deze vaste plant wordt ongeveer 90 cm hoog. Een prachtige aanvulling op je tuin. 

Persicaria amplexicaulis is een vaste plant


De laatste langbloeiende vaste plant die wij in dit artkel gaan behandelen is de 
Rudbeckia f. Goldsturm. Men noemt deze plant ook wel Zonnehoed. De Zonnehoed wordt ongeveer 50 cm hoog en heel gele bloemen. De bloeitijd is van augustus tot en met oktober. 

 Rudbeckia is een vaste plant

Wat zijn vaste planten met bloemen?

Er bestaan duizenden soorten vaste planten. De meeste van deze soorten beschikken over prachtige bloemen. Je vindt ze in alle denkbare kleuren en ze hebben een prachtige rijkelijke bloei. 

De enorme variatie in kleuren en bloemen zorgt het hele jaar voor een prachtige en levendige tuin. Zoals je hebt kunnen lezen is het hoogtepunt van de bloei rond de zomermaanden. Maar er zijn ook vaste planten die op andere momenten bloeien. Kies daarom voor vaste planten die wisselde bloeitijd hebben, zodat je altijd bloei in jouw tuin hebt. 

Dgplant.nl advisieert je graag in de keuze voor vaste planten. Neem gerust eens contact met ons op. Stuur ons een mail of bel ons op nummer: (0183) 44 05 50

Wat zijn hoge vaste planten?

Vaste planten zijn er in diverse hoogtes. Door de bank genomen zijn er 3 categorieën hoogtes:

  • 1 cm tot 50 cm
  • 50 cm tot 120 cm
  • 120 cm en groter

Een voorbeeld van een hoge vaste plant is bijvoorbeeld de Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea'. Deze plant is in Nederland beter bekend als de Zilverkaars. Deze hoge vaste plant heeft lange bloeiaren en doordat ze laat in het seizoen groeien zijn het welkome aanvulling in de tuin. 

De Zilverkaars heeft ook een heerlijk geur en prachtige bessen. Deze plant wordt ongeveer 140 cm hoog en heeft een paars/witte bloemkleur. Deze hoge vaste plant is heel het jaar door voorradig bij Dgplant.nl.

Hoge vaste planten Cimicifuga ramosa Atropurpurea

Bodembedekkende vaste planten?

Je kunt ook kiezen voor bodembedekkende vaste planten. Deze planten geven je een groot voordeel voor in de tuin. Ze houden namelijk het onkruid tegen en je krijgt een mooie groen bloeiend tapijt in je tuin. Je kunt het eigenlijk zien als een netwerk van wortels en bladeren die een groot oppervlakte bedekken. 

Bodembedekkende vaste planten zijn voornamelijk lage, bijna kruipende planten en worden vooral toegepast als vervangers van gazon. Een voorbeeld van een bodembedekkende plant is de 'Vinca Minor', beter bekend als de Maagdenpalm. Deze plant wordt niet hoger dan 10 a 20 cm. Hieronder staat een afbeelding van de Maagdenpalm. 

Vinca bodembedekkende vaste plant


Vaste planten voor in de tuin?

Vaste planten zijn uitermate geschikt voor in iedere tuin. De plantengroep groeit namelijk lang en tijdens verschillende periodes in het jaar. Je kunt daarom heel het jaar genieten van een bloeiende tuin. 

Vaste planten zijn vrij makkelijk in onderhoud. Je knipt voor eind juni alle uitgebloeide stengels eraf. Op die manier verliest de plant geen energie en wordt het gestimuleerd om nieuwe bloemknoppen te maken. 

Wist je trouwens dat uitgebloeide vaste planten in een tuin nog een tweede keer in bloei kunnen komen. Wij vinden vaste planten een 'must have' voor iedere tuin.

Vaste planten voor in de zon?

De meeste vaste planten zijn gek op de volle zon. Ze bloeien dan het mooist. Wat is nu eigenlijk 'volle zon'. In Nederland spreken we van 'volle zon' als minstens vijf uur per dag de zon schijnt.

Een échte zonaanbidder is de 'Achillea mil. 'Paprika', beter bekend als Duizendblad. Deze vaste plant wordt ongeveer 60 - 80 cm hoog. Deze sierlijke groen-grijze plant groeit vanaf juni en heeft prachtige paprika-rode bloemschermen. De opvallende kleur trekt veel vlinders en andere insecten aan. 

Vaste planten voor in de zon

Wil je weten welke vaste planten geschikt zijn voor de zon, neem dan eens contact op met Dgplant.nl. 

Vaste planten in de aanbieding?

Vaste planten wil je graag in de aanbieding kopen. Dat snappen wij als bedrijf. Maar zal het niet leuk zijn als je het hele jaar door vaste planten kunt kopen tegen een scherpe en eerlijke prijs?

Wij garanderen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van onze vaste planten. Onze vaste planten staan namelijk onder strenge en regelmatige kwaliteitscontrole, waardoor ze in uitstekende staat verkeren. Bekijk hieronder een video van onze vaste planten. 


Ook garanderen wij dat onze vaste planten mooi gaan bloeien. Deze garantie noemen wij ' aangroei garantie'. Mocht een vaste plant niet gaan groeien en kapot gaan, dan krijg je van ons een nieuw exemplaar. Fijn toch?

Indien je niet tevreden bent over de kwaliteit van de vaste planten, dan kun je die altijd retourneren. 

Wat zijn goedkope vaste planten?

Het is niet eenvoudig om aan te geven wat goedkope vaste planten zijn. Je kunt namelijk heel makkelijk inboeten op kwaliteit om de prijs te drukken. Bij Dgplant.nl staat kwaliteit hoog in het vaandel. In deze video zie je waardoor wij kwaliteit kunnen leveren

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende prijzen van aanbieders van vaste planten. Als voorbeeld hebben we de .... vergeleken. Deze vaste plant is zeer populair in Nederland. 

Uit bovenstaand voorbeeld valt op te maken dat Dgplant.nl zeker niet duur is. Met daarbij de gewenst kwalteit zijn wij een interessante partij voor het aanbieden van vaste planten.

Wij hopen dat je dit blog interessant vond. Je kunt dit blog ook downloaden in pdf:

Vaste planten kopen? Kwaliteit tegen een scherpe prijs.